Nyheder fra Feddet


Familien Nielsen der har ansvar for blåbærplantagen på Feddet

Feddet's Øko Blåbær - Historien bag...

Written by: Camilla | Posted on: | Category:

Tilbage i 1984 fik Strandegårds gamle visionære skovfoged, Steen Møller den geniale idé, at plante en blåbærplantage midt på Feddet. Der skulle gå 6 år, før blåbærbuskene var store nok, til at bære de fineste blåbær. I 1990 slog Feddet dørene op, for de første selv-pluk kunder. Det blev hurtigt en succes blandt de lokale, da man ikke havde set blåbær i de mængder før.

I 2007 gik den gamle skovfoged på pension og Susanne og Hans Nielsen overtog ansvaret, for vedligeholdelse af alle frugtplantagerne på Strandegård og Feddet, heriblandt blåbærplantagen.

Hver sommer i ugerne 30-38, hvor blåbærrene er modne og klar til pluk, er det Susanne og Hans du møder, når du kommer til selvpluk på Feddet. Her står de, ofte sammen med deres to søde døtre Kathrine og Therese og deler spande ud og guider jer ind i plantagen. Her deler den passionerede familie også gavmildt ud, omkring deres viden om "det sunde blå guld" samt gode råd omkring holdbarhed, sundhedsfakta og masser af skønne blåbær opskrifter, du kan tage med dig hjem.

Med Susanne og Hans' store flid, er plantagen vokset med årene og med knap 3.500 blåbærbuske, er vi i dag meget stolte af, at kunne kalde os for Sjællands største og eneste økologiske blåbærplantage.


Feddet 12, DK 4640 Faxe